vineri, aprilie 25, 2025

Structuri uriașe din pământ, construite cu 2.000 de ani în urmă, dezvăluite publicului după mai bine de un secol. Pentru ce erau folosite

Share


După mai bine de un secol în care au fost inaccesibile publicului larg, misterioasele terasamente geometrice din Ohio, SUA, atribuite unei civilizații precolumbiene dispărute, au fost redeschise începând cu 1 ianuarie 2025. Aceste structuri, realizate exclusiv din pământ și dispuse cu o precizie matematică remarcabilă, au fost construite între anii 100 î.Hr. și 500 d.Hr. de ceea ce este cunoscut astăzi drept Cultura Hopewell.

Structurile au fost construite conform unor reguli matematice. Foto: Ohio History Connection.

Structurile au fost construite conform unor reguli matematice. Foto: Ohio History Connection.

Octogonul, probabil cea mai spectaculoasă dintre aceste structuri, a fost folosit ca teren de golf timp de peste un secol, până în 2024. Acum, locul a fost reconfigurat și reintrodus în circuitul cultural și turistic, ca parte a unui efort amplu de recunoaștere și conservare a moștenirii indigene nord-americane.

Terasamentele aveau roluri ritualice

Construite în forme geometrice – cercuri, pătrate, octogoane – și aliniate astronomic, terasamentele aveau roluri ritualice, nu defensive. Arheologii susțin că ele erau folosite pentru ceremonii religioase, iar dimensiunea și complexitatea lor implică o organizare socială avansată. Cultura Hopewell nu era un singur trib, ci o rețea de comunități care întrețineau legături comerciale și spirituale pe distanțe de mii de kilometri.

Este o dovadă impresionantă a cunoștințelor inginerești, astronomice și organizatorice ale nativilor americani din acea perioadă. Putem vorbi de o civilizație sofisticată, care folosea aliniamentele lunare și solare pentru a marca evenimente importante din calendarul ritualic”, a declarat Brad Lepper, arheolog-șef în cadrul Ohio History Connection.

Opt situri Hpewell, incluse în Patrimoniul Mondial Unescu

În 2023, opt dintre cele mai importante situri Hopewell au fost incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Printre ele se numără Fort Ancient, Mound City și Seip Earthworks. Complexul din care făceau parte Marele Cerc și Octogonul se întindea pe aproape 12 kilometri pătrați – suficient cât să încapă patru Colosseumuri romane doar în interiorul Octogonului, potrivit experților, scriu cei de la Digi 24.



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News