sâmbătă, aprilie 19, 2025

Secrete pentru cozonacul perfect de Paște. Ce fel de făină e mai potrivită, câtă drojdie trebuie, la ce temperatură se lasă aluatul la crescut și cât timp durează dospirea?

Share


Deja nu ne mai
desparte foarte mult timp de Paște, iar gospodinele din întreaga țară încep să
își pregătească rețetele de cozonac. Iar dacă ne dorim să pregătim un preparat
delicios, cu o textură plăcută și un gust tradițional, atunci trebuie să avem
grijă să nu uităm de aceste sfaturi importante!

Trucurile care ne aută să pregătim cozonaci gustoși / foto: Shutterstock

Trucurile care ne aută să pregătim cozonaci gustoși / foto: Shutterstock

Există nenumărate
moduri de a pregăti cozonaci, de la variantele tradiționale pe care le știm cu
toții și până la diverse rețete originale, care conțin ingrediente speciale.
Însă, indiferent de ce fel de cozonaci am pregăti, rămâne important să
cunoaștem câteva detalii importante, pe care gospodinele cu experiență nu le
uită niciodată.

Iar primul lucru
la care trebuie să fim atenți este tipul de făină pe care trebuie să-l folosim
pentru cozonaci! Mai precis, trebuie să verificăm procentul de proteine al
făinii, pe care ar trebui să-l găsim pe pachetul acesteia. Pentru ca aluatul de
cozonac să crească cât mai mult și să aibă o consistență perfectă, ar trebui ca
făina folosită să aibă un procent de proteine de la 12 – 13% în sus.

Câtă drojdie
trebuie să folosim pentru cozonac

De asemenea, după
ce am pregătit o făină îndeajuns de bună, este important să știm și cât de multă
drojdie trebuie să folosim. Unele rețete ne spun să folosim cuburi întregi de drojdie
atunci când pregătim cozonacii, însă nu este nevoie de atât de multă!

În general, la un
kilogram de făină nu este nevoie decât de câteva grame de drojdie. Cantitățile
mici de drojdie, combinate cu un timp lung de dospire, la temperatură joasă,
este combinația perfectă pentru cozonacii noștri.

Trucurile
ingenioase pentru cozonaci delicioși

În plus, la fel de
important este și gradul de hidratare al făinii. Atunci când pregătim pâine, va
fi nevoie să folosim doar apă. Însă, în cazul cozonacilor, hidratarea se va
face cu ajutorul laptelui.

Pentru ca aluatul
să iasă cât mai bun, ar trebui să folosim o…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News