Când vine vorba de sănătate, este clar știut că băutura nu face bine, dar oare sunt toate variantele de alcool la fel de nocive? Unii experți au oferit niște informații surprinzătoare.
Dr. Saurabh Sethi, gastroenterolog din California, a dezvăluit care ar fi surprinzătoarea sa recomandare pentru „cea mai sănătoasă alegere” pentru băutori. Preferința lui Sethi? Tequila.
Sethi explică faptul că nicio cantitate de alcool nu este „bună” pentru sănătate, dar tequila are un avantaj față de alte feluri de băuturi.
Sethi a explicat: „Tequila este fabricată din planta agave, care este săracă în zahăr și carbohidrați”. Spre deosebire de lichiorurile distilate din cereale, tequila este în mod natural lipsită de gluten.
Cercetătorii mexicani de la Centro de Investigación y de Estudios Avanzados Biotechnology and Biochemistry din Irapuato au descoperit că conținutul de agave din tequila nu este digerabil și nu va crește nivelul zahărului din sânge la fel de mult ca alte băuturi alcoolice.
Cum poate ajuta tequila la ingestia de medicamente
Cercetătorii de la Universitatea din Guadalajara au descoperit că agavele albastre folosite la prepararea tequila pot crea o barieră protectoare în jurul medicamentelor utilizate pentru tratarea afecțiunilor intestinale și pot împiedica diluarea medicamentelor în stomac.
După cum informează Medical News Today, agavele conțin compuși precum fructani și fructooligozaharide, care pot funcționa ca prebiotice și pot stimula microbiota intestinală sănătoasă, pot îmbunătăți digestia și pot ameliora problemele gastrointestinale.
(Citește și: Channing Tatum și Zoe Kravitz au făcut un anunț neașteptat. Ce se întâmplă cu relația lor)
De ce tequila produce mai rar mahmureală
O parte din motivul pentru care alcoolul este nociv pentru organism este că, atunci când bem alcool, acesta se descompune în acetaldehidă, care este o toxină și o substanță cancerigenă, care deteriorează ADN-ul organismului și îl împiedică să repare daunele.
Deși tequila declanșează, de asemenea, producerea de acetaldehidă, procesul este mai lent, ceea ce poate fi benefic pentru oameni în dimineața următoare și pe termen lung.
Sethi spune: „Tequila este metabolizată în acetaldehidă într-un ritm mai lent decât alte băuturi alcoolice. Acest metabolism mai lent poate explica de ce unii oameni…
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com