În fiecare toamnă, pregătirile pentru iarnă includ nelipsitele borcane cu murături: castraveți, gogoșari, conopidă sau varză. Dacă majoritatea rețetelor folosite astăzi sunt cât se poate de simple, la începuturile lor, murăturile erau preparate după rețete mai complexe și rafinate, cu ingrediente neașteptate, unele chiar exotice pentru acea vreme.
Castraveți murați. Foto: arhiva.
Rețetă de castraveți murați din secolul al XVIII-lea
Această rețetă de castraveți murați provine din anii 1700 și a fost inclusă în prima carte de bucate publicată în America, „American Cookery” de Amelia Simmons, în 1796. Murăturile de atunci aveau o aromă distinctă datorită condimentelor folosite, iar unul dintre ingredientele vedetă care dădeau personalitate castraveților era ghimbirul. Împreună cu alte condimente precum nucșoara și cuișoarele, această rețetă deosebită își merită locul în bucătăriile moderne ale celor care vor să experimenteze gusturi din alte epoci.
Ingrediente necesare
Pentru a prepara castraveții murați după această rețetă veche, ai nevoie de următoarele ingrediente:
1,4 kg castraveți tăiați (după preferință)
2 căni cu apă
2 căni cu oțet alb distilat
4 linguri cu sare de murături
1/4 cană cu zahăr alb
4 căței de usturoi
2 lingurițe cu semințe de muștar
4 frunze de dafin
8 căpățâni de mărar
2 nucșoare întregi
1 linguriță de amestec cu boabe de piper
12 cuișoare întregi
Ghimbir proaspăt, tăiat în felii subțiri
Mod de preparare. Rețeta pas cu pas
Începe prin a spăla borcanele pentru murături și a le steriliza….
Citeste tot articolul
Sursa & Foto Credit- “click.ro”
Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com