sâmbătă, iulie 13, 2024

„Ne trebuia o amendă, că sunăm degeaba”

Share


Tragedia din zona turistică Jepii Mici, în urma căreia Maria Diana, o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs, a scos la suprafață și alte povești tulburătoare. Un turist a dezvăluit că a fost și el atacat de un animal, în timp ce se afla pe Jepii Mari, alături de un grup de prieten. La acel moment, bărbatul a sunat la 112, însă răspunsul pe care l-a primit de la Jandarmeria Montană l-a lăsat mut de uimire.

În Munții Carpați trăiesc circa 6.400 – 7.200 de urși, iar asta reprezintă peste 40% din populația de urși din Europa. În țara noastră, în ultimii 20 de ani, au fost ucise 26 de persoane și 274 au fost desfigurate. Au fost înregistrate 6.269 de apeluri de urgență privind atacuri ale urșilor în 2021, iar în 2022 au fost 3473 de apeluri.

Citește și: SFÂRȘITUL TRAGIC AL MARIEI DIANA, TÂNĂRĂ UCISĂ DE URS LA JEPII MICI, A REVOLTAT O ȚARĂ ÎNTREAGĂ: „NU VA FI DAT LIBER LA ÎMPUȘCAT URȘII”

Povestea unui turist care a dat nas în nas cu ursul pe Jepii Mari

Numai anul acesta, peste 2000 de persoane au alertat autoritățile cu privire la prezența urșilor. Numărul acestor animale este alarmant, iar șansele ca turiștii să îi întâlnească pe trasee montane nu sunt deloc mici.

Adrian Dobre, un turist român, a povestit că a dat nas în nas cu un chiar în urmă cu doar câteva zile. Acesta se afla pe Jepii Mari, alături de mai mulți prieteni, și au fost nevoiți să alerge în jur de un kilometru. Un spray special pentru urși a fost salvarea lor.

„Într-adevăr, în urmă cu 10 zile, am avut o întâmplare cu ursul pe Jepii Mari, care este un traseu adiacent. Pe scurt, eram într-un grup de cinci persoane. Urcam către platoul Babele, spre Piatra Arsă, când am întâlnit un urs, undeva la 150-200 de metri în fața noastră, deasupra în potecă. În momentul în care ursul ne-a văzut, s-a uitat la noi foarte ciudat, a ciulit urechile și a luat-o la fugă spre noi. În momentul acela noi ne-am panicat și am luat-o și noi la fugă. Ne-a urmărit cam în jur de un kilometru şi s-a apropiat în timp foarte scurt de noi.

Când a ajuns undeva la vreo 10 metri de noi, eu aveam spray pentru urs la mine și în momentul când s-a apropiat i-am dat un jet de spray. Nu l-a atins foarte bine, dar a fost suficient cât să se oprească un pic pe loc, să stea câteva secunde. După aia iar ne-a atacat a doua oară, iar i-am dat cu…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News