sâmbătă, iulie 13, 2024

Ministrul Energiei avertizează: Pot apărea pene de curent din cauza caniculei

Sharestiri romania

Ministrul Energiei avertizează că s-ar putea produce pene de curent în aceste zile cu temperaturi extrem de ridicate. Într-o intervenție la Digi 24, Sebastian Burduja atenționează că ar putea fi probleme, în condițiile în care consumul de energie va atinge niveluri record.

„În momentul în care ai condiții meteo aparte, că vorbim de caniculă, furtuni, de aceste fenomene asociate schimbărilor climatice, pot apărea și pene de curent. Le recomand românilor să rămână calmi. Noi lucrăm cu distribuitorii să reducem la minimum durata unor asemenea evenimente”, a spus Burduja.

„E posibil să apară. În acest moment n-am văzut o recurență mai mare a acestui fenomen”, a adăugat Burduja.

Mai mult, România importă deja energie, pentru a putea acoperi consumul, la prețuri uriașe. Avem a doua cea mai scumpă energie din Europa, mai mult decât dublu față de Germania sau Franța.

Aceasta, în condițiile în care meteorolgii au emis cod roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate din țară. Este cel mai extins cod roșu emis vreodată de ANM. Urmează cel mai cald weekend din această vară: se vor atinge 40 de grade Celsius, iar Capitala va fi la doar un grad…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News