sâmbătă, iulie 13, 2024

Junta din Burkina Faso adoptă proiectul de lege pentru criminalizarea homosexualității

Share

Junta militară din Burkina Faso a declarat că a adoptat proiectul de modificare a codului familial care criminalizează homosexualitatea.

Noul cod familial amendat include prevederi care interzic relațiile homosexuale și prevăd sancțiuni penale pentru acestea. Decizia de a criminaliza homosexualitatea a stârnit critici din partea organizațiilor pentru drepturile omului, care consideră această măsură drept o limitare a libertății individuale și o formă de discriminare.

Autoritățile din Burkina Faso au declarat că modificarea codului familial are ca scop protejarea valorilor tradiționale și reduceerea influenței străine asupra societății.

Organizațiile pentru drepturile LGBTQ+ au condamnat adoptarea acestui cod, considerând-o ca fiind o încălcare a drepturilor omului și un pas înapoi în ceea ce privește egalitatea și non-discriminarea.

În cadrul dezbaterilor pe marginea acestui subiect, s-a evidențiat diviziunea dintre susținătorii codului familial amendat, care argumentează că este necesară protejarea valorilor tradiționale și morale, și criticii acestuia, care consideră că criminalizarea homosexualității este o formă de intoleranță și discriminare.

Burkina Faso se alătură altor țări africane care au adoptat legi restrictive împotriva comunității LGBTQ+, generând îngrijorări privind respectarea drepturilor omului și a libertății individuale în regiune.

Sursa: https://www.reuters.com/world/africa/burkina-faso-junta-adopts-draft-law-criminalise-homosexuality-2024-07-11/

spot_imgspot_img

Read more

Local News