sâmbătă, iulie 13, 2024

Joe Biden, Sub Presiunea De A Se Retrage. Cine Sunt Democrații De La Vârful Partidului Care îi Cer Să Iasă Din Cursa Prezidențială

Share


Discuțiile despre capacitatea lui Joe Biden de a-l învinge pe Donald Trump în alegerile din 5 noiembrie și de a-și îndeplini atribuțiile de președinte pentru încă un mandat se poartă deja de două săptămâni, după prestația slabă a democratului din prima dezbatere electorală a anului, care a avut loc pe 27 iunie.

Cea mai importantă voce democrată care a vorbit până acum despre o posibilă retragere a lui Biden este Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților. Aceasta a sugerat subtil posibilitatea ca președintele să abandoneze cursa.

Pelosi, în vârstă de 84 de ani, a declarat la postul MSNBC că „depinde de președinte să decidă dacă va candida”. „Îl încurajăm cu toții să ia această decizie. Pentru că timpul se scurge”, a adăugat ea.

Ulterior, Pelosi și-a nuanțat declarațiile, susținând că acestea au fost supuse unor „interpretări eronate” și că „președintele este grozav”.

Comentariile sale vin în contextul în care Joe Biden pare hotărât să scurteze timpul până la convenția națională democrată de luna viitoare din Chicago, pentru a face practic imposibilă înlocuirea sa, notează publicația britanică.

Între timp alți democrați și-au exprimat îndoielile cu privire la posibilitatea ca Biden să îl învingă pe Trump în noiembrie.

Filmul tragediei de pe Jepii Mici. Fata ucisă de urs a sunat la 112 să ceară ajutor, prietenul ei a văzut apoi cum e târâtă în pădure. „Am făcut tot ce mi-a stat în putință”

Recomandări

Filmul tragediei de pe Jepii Mici. Fata ucisă de urs a sunat la 112 să ceară ajutor, prietenul ei a văzut apoi cum e târâtă în pădure. „Am făcut tot ce mi-a stat în putință”

Senatorul Michael Bennet din Colorado a declarat marți, la CNN, că Trump va obține probabil o victorie zdrobitoare în alegeri din cauza îngrijorărilor cu privire la vârsta și acuitatea mentală a lui Biden.

„Această cursă se află pe o traiectorie care este foarte îngrijorătoare dacă vă pasă de viitorul acestei țări. Donald Trump este pe cale, cred eu, să câștige aceste alegeri și poate să le câștige cu o victorie zdrobitoare, și să ia cu el Senatul și Camera Reprezentanților. Nu este o chestiune politică, este o chestiune morală cu privire la viitorul țării noastre”, a declarat senatorul democrat.

„Nu am văzut nimic care să se apropie câtuși de puțin de tipul de plan pe care trebuie să îl vedem de la Casa Albă și care să demonstreze că îl poate învinge pe Donald Trump, (plan) care nu va fi despre realizările pe care le-am avut cu toții, știți, acum trei și patru ani. Acesta este un lucru pe care președintele trebuie să îl ia în considerare”, a adăugat Bennet.

Senator democrat: „Pentru binele țării, îi cer președintelui Biden să se retragă din cursă”

Pete Welch din Vermont este primul senator care i-a cerut lui Biden să se retragă din alegeri, declarându-se îngrijorat pentru că „miza nu putea fi mai mare”.

Cum a încercat Cătălin Cherecheș să fenteze închisoarea: a invocat episodul cu soacra ducând 50.000 de euro mită, în care negase ferm orice implicare

Recomandări

Cum a încercat Cătălin Cherecheș să fenteze închisoarea: a invocat episodul cu soacra ducând 50.000 de euro mită, în care negase ferm orice implicare

„Înțeleg de ce președintele Biden vrea să candideze. Ne-a salvat o dată de Donald Trump și vrea să o facă din nou. Dar trebuie să reevalueze dacă el este cel mai bun candidat pentru a face acest lucru. În opinia mea, nu este. Pentru binele țării, îi cer președintelui Biden să se retragă din cursă”, a scris Welch într-un articol de opinie publicat în Washington Post.

Și senatorul Richard Blumenthal din Connecticut și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea ca Biden să câștige alegerile și a susținut că partidul „trebuie să ajungă la o concluzie cât mai curând posibil”.

Un apel a venit și din partea partea guvernatoarei democrate a statului Arizona, Katie Hobbs.

„Vreau ca președintele să se uite la dovezi și să ia o decizie grea”, a declarat Hobbs, adăugând că Biden are „multe de făcut pentru a-i asigura pe americani și pe locuitorii Arizonei”.

De asemenea, miercuri seară, Earl Blumenauer, cel mai longeviv democrat din delegația Camerei Reprezentanților din Oregon, a spus direct că „președintele Biden nu ar trebui să fie candidatul democrat la prezidențiale”.

„Întrebarea cu care se confruntă țara este dacă președintele ar trebui să își continue candidatura pentru realegere. Nu este vorba doar de prelungirea președinției sale, ci și de protejarea democrației. Este o concluzie dureroasă și dificilă, dar nu există nicio îndoială în mintea mea că vom fi cu toții mai bine slujiți dacă președintele se dă la o parte în calitate de candidat democrat și gestionează o tranziție în termenii săi”, a transmis Blumenauer.

„Degradare morală”. Ambasadorul Ucrainei, revoltat de masa oferită de ruși după reuniunea de urgență de la ONU. Pui a la Kiev, ales ca fel principal

Recomandări

„Degradare morală”. Ambasadorul Ucrainei, revoltat de masa oferită de ruși după reuniunea de urgență de la ONU. Pui a la Kiev, ales ca fel principal

Cu toate acestea, notează The Guardian, nu păreau să existe semne iminente că Biden va ceda presiunii de a se retrage. El se bucură încă, cel puțin public, de sprijinul unor figuri-cheie ale partidului, precum liderul majorității din Senat, Chuck Schumer; liderul minorității democrate din Cameră, Hakeem Jeffries; și Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, care a fost prezentat ca un potențial candidat de înlocuire, dar care a respins această variantă.

Între timp, republicanii din Congres au chemat trei consilieri de la Casa Albă să depună mărturie cu privire la capacitatea mentală a lui Biden.

Convocarea a venit sub forma unei citații din partea lui James Comer, președintele republican al comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților, care a cerut să depună mărturie Anthony Bernal, principalul consilier al primei doamne Jill Biden, Annie Tomasini, adjunctul șefului de cabinet al Casei Albe, și Ashley Williams, consilierul principal al președintelui, a relatat Axios.

Foto: Hepta


Google News
Urmărește-ne pe Google NewsCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.libertatea.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News