duminică, iulie 21, 2024

Doliu în lumea sportului! Marian Velicu, fost vicecampion mondial la box, a murit la doar 47 de ani

Share


Doliu în lumea sportului! Marian Velicu, fost vicecampion mondial la box, s-a stins din viață la doar 47 de ani, Clubul Sportiv Dinamo a făcut anunțul trist.

Marian Velicu a fost un nume imporant în sportul românesc și nu numai. Sportivul  a câștigat medalia de bronz la categoria semimuscă, de 48 de kilograme, la Campionatele Europene de box amator în 2000, la Tampere, Finlanda. De asemenea, Marian Velicu a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, în anul 2000.

În 2001,  sportivul avea să fie suspendat pentru doi ani, după ce a recunoscut că a luat un furosemid (n.r un medicament diuretic care creşte eliminarea de urină, cu acţiune intensă). Marian Velicu încerca cu disperare să scape de kilogramele în plus, dar nu știa că furosemidul era o substanță interzis în competițiile desfășurate la acea vreme. Ulterior, Agenția Mondială de Antidoping a luat decizia radicală de a-l suspenda. (CITEȘTE ȘI: UNDE ȘI CÂND VA AVEA LOC ÎNMORMÂNTAREA LUI VALI, TÂNĂRUL DE 20 DE ANI ÎNGHIȚIT DE VALURI ÎN COSTINEȘTI. PRIETENII I-AU ÎNDEPLINIT ULTIMA DORINȚĂ 😥)

Clubul sportiv Dinamo a făcut anunțul decesului

După ce s-a retras din lumea sportului, sportivul s-a reorientat și a ajuns să fie polițist în cadrul DGPMB, la secția 12, din Capitală. De asemenea, Marian Velicu era component al secției de box de la clubul sportiv Dinamo. Reprezentanții clubului au fost cei care au și făcut anunțul morții sale. Potrivit acestora, sportivul a pierdut lupta cu o boală necruțătoare, la doar 47 de ani.

”BOX. Clubul Sportiv Dinamo deplânge trecerea la cele veșnice a fostului pugilist Marian Velicu. În vârstă de numai 47 de ani, acesta s-a stins în urma unei boli necruțătoare. Component al secției de box de la Dinamo, Marian Velicu a fost vicecampion mondial și medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 48 kg. De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000. După cariera sportivă, a lucrat ca polițist în cadrul DGPMB. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a fost mesajul transmis de CS Dinamo.

Familia și apropiații se pregătesc acum de înmormântare. Toți cei care l-au cunoscut pe sportiv au transmis mesaje de condoleanțe și le sunt alături familiei îndoliate fostului vicecampion mondial la box.

„Cei dragi nu ne părăsesc cu adevărat atunci când se sting. Ei rămân în inimile…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News