sâmbătă, iulie 13, 2024

Când primesc elevii bursele de merit. Bani mai mulți pentru cei care au dat Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Share


Plata burselor pentru elevi aferente lunii iunie se va efectua luni, 15 iulie, după ce sumele vor fi transferate către inspectoratele școlare și unitățile de învățământ. Elevii din clasele V, VI, VII, IX, X și XI vor primi o bursă de merit în valoare de 338 de lei, cu peste 100 de lei sub minimul legal stabilit. Absolvenții de gimnaziu și liceu care au susținut examene recent vor primi suma integrală de 450 de lei pentru luna iunie, potrivit edupedu.ro.

 Cât primesc cei care au dat Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Cât primesc cei care au dat Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Când primesc elevii bursele de merit

Absolvenții de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională și absolvenții de liceu care au dat Bacalaureatul în 2024 vor primi, în luna iulie, bursa de merit pentru întreaga lună iunie, conform unei adrese trimise de Ministerul Educației. Aceasta a fost necesară deoarece unele școli au interpretat greșit calcularea burselor în funcție de data la care se încheie cursurile.

De asemenea, acești absolvenți vor primi bursa de merit pentru zilele din iulie până la afișarea rezultatelor examenelor: până pe 9 iulie pentru absolvenții de clasa a VIII-a și până pe 12 iulie pentru absolvenții de liceu. Conform surselor Edupedu.ro, banii pentru aceste zile lucrătoare vor fi virați de inspectoratele școlare în luna august.

Bursa de merit pentru luna iunie, calculată pe baza unei formule care implică numărul de zile lucrătoare și numărul de zile de vacanță, va fi de aproximativ 338 de lei pentru elevii care nu au absolvit gimnaziul sau liceul în acest an școlar. Formula utilizată, conform metodologiei de acordare a burselor școlare, este: „(CmB/NZL) x (NZL – NZV)”, unde „CmB” reprezintă cuantumul minim al bursei stabilit prin lege sau ordin de ministru, „NZL” este numărul de zile lucrătoare din luna respectivă, iar „NZV” este numărul de zile de vacanță din aceeași lună. Conform articolului 18 din metodologie, sărbătorile legale și zilele declarate libere prin lege sunt considerate zile lucrătoare.

Conform unui model de calcul consultat de Edupedu.ro, luna…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News