sâmbătă, iulie 13, 2024

Autismul ar putea fi diagnosticat cu o mostră de scaun » Tehnologie și știință

Share


Un test de rutină cu o mostră de scaun ar putea ajuta medicii să identifice tulburarea de spectru autist la timp, ceea ce înseamnă că oamenii ar primi diagnosticul şi, sperăm, sprijin, mult mai repede decât prin procedura îndelungată utilizată în prezent în clinici, sugerează o descoperire a oamenilor de ştiinţă.

Aceştia au descoperit diferenţe consistente între microbii găsiţi în intestinele persoanelor cu autism şi cei care nu suferă de această afecţiune, scrie The Guardian. 

„De obicei, este nevoie de trei până la patru ani pentru un diagnostic confirmat pentru autismul suspectat, majoritatea copiilor fiind diagnosticaţi la vârsta de şase ani”, a declarat profesorul Qi Su de la Universitatea Chineză din Hong Kong. „Panoul nostru de biomarker microbiom are o performanţă ridicată la copiii sub vârsta de patru ani, ceea ce poate contribui la facilitarea unui diagnostic precoce”.

Rata autismului a crescut vertiginos în ultimele decenii, în mare parte din cauza unei mai bune conştientizări şi a unei extinderi a criteriilor utilizate pentru diagnosticarea acestei afecţiuni. În Regatul Unit şi în multe alte ţări occidentale, se consideră în prezent că aproximativ una din 100 de persoane face parte din spectrul autismului.

Studiile efectuate pe gemeni sugerează că 60-90% din autism se datorează geneticii, dar şi altor factori, cum ar fi părinţii mai în vârstă, complicaţiile la naştere şi expunerea la poluarea…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News