sâmbătă, iulie 13, 2024

Amenințare Rusia: măsuri după deciziile de la summitul NATO: „Totul pentru a ne garanta securitatea”

Sharestiri romania

Amenințare Rusia: măsuri după deciziile de la summitul NATO: „Totul pentru a ne garanta securitatea”. Rusia va lua măsuri pentru a-şi garanta securitatea ca răspuns la deciziile luate la summitul NATO de la Washington, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus de externe Andrei Rudenko. „Măsurile de răspuns vor fi elaborate de autorităţile politico-militare (…)

Eu cred că se va face totul pentru a ne garanta securitatea”, a insistat diplomatul rus, citat de agenţia TASS și EFE, potrivit Agerpres. Rudenko a dat asigurări că deciziile de la summitul Alianţei nu vor contribui la „nimic bun”, întrucât vizează escaladarea în continuare a conflictului din Ucraina. Viceministrul rus, care a făcut parte din echipa de negociatori la discuţiile cu Kievul din martie 2022, a menţionat că noi contacte cu Ucraina vor fi posibile atunci când ţara „va fi pregătită şi va adopta o poziţie realistă”.

Citește și: Norvegia trimite doar șase F-16 în Ucraina. Kievul se plânge că România le-a luat pe cele mai bune

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri, la summitul NATO de la Washington din 9-11 iulie, că transferul avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina este în curs şi se va încheia în această vară.

Blinken a anunţat că avioanele de vânătoare F-16, fabricate în Statele Unite şi donate de Danemarca şi Olanda, “vor zbura pe cerul Ucrainei în această vară”, mesaj la care preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a răspuns rapid, mulţumind pe contul său de pe platforma X.

Citește și: SUA împrumută Polonia cu 2.000.000.000 $ ca să-i cumpere avioanele F-35 și tancurile Abrams

Rusia a avertizat în trecut că sosirea avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina va fi văzută ca o provocare din partea Statelor Unite şi a NATO, indiferent dacă aceste avioane au sau nu capacitatea de a transporta armament nuclear.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News