duminică, iulie 21, 2024

Willem Dafoe a fost numit director artistic al departamentului de teatru al Bienalei de la Veneţia » Externe

Share


Actorul Willem Dafoe, un vizitator frecvent al covorului roşu la Festivalul de Film de la Veneţia, a fost numit luni director artistic al departamentului de teatru al Bienalei de la Veneţia.

Dafoe, care locuieşte lângă Roma împreună cu soţia sa italiană, a declarat că numirea a fost o surpriză, dar că s-a „născut în teatru” şi s-a format iniţial ca actor de teatru, scrie AP. 

Într-o declaraţie emisă de organizatorii Bienalei, el a spus că programul mandatului său 2025-2026 va urma propria sa dezvoltare, „un fel de explorare a esenţei corpului”.

Dafoe a co-fondat compania de teatru The Wooster Group în 1977 la New York şi a jucat cu aceasta timp de aproximativ 20 de ani. El este cunoscut mai mult pentru cariera sa cinematografică, inclusiv ca om de ştiinţă în rolul Bella al Emmei Stone în filmul „Poor Things” al lui Yorgos Lanthimos, care a câştigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia de anul trecut.

Willem Dafoe a jucat în peste 100 de filme şi spectacole de teatru şi a fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei Americane de Film, pentru rolurile din „Platoon”, în 1987, „Shadow of the Vampire”, în 2001, şi „The Florida Project”, în 2018. El a câştigat două premii la gala Los Angeles Film Critics Awards, şi câte un trofeu al New York Film Critics Circle, National Board of Review, Independent Spirit. Din palmaresul său face parte şi un Urs de Aur onorific, acordat de Berlinală pentru…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News