sâmbătă, iulie 13, 2024

Piețele din Golf sunt subțiri în ceea ce privește petrolul, înainte de raportarea câștigurilor.

Share

Piețele de valori din Golf au încheiat într-o notă subțire miercuri, înainte de sezonul trimestrial de câștiguri, pe măsură ce prețurile petrolului au scăzut, deși pariurile crescute privind tăierile iminente ale ratei SUA au îmbunătățit sentimentul. Această schimbare vine pe fondul incertitudinilor legate de economia globală și impactul pe care îl pot avea acestea asupra companiilor din regiune.

Investitorii sunt interesați de rezultatele companiilor după ce au avut loc recente tensiuni economice la nivel global, precum războiul comercial dintre SUA și China, precum și consecințele pandemiei de COVID-19 asupra piețelor. De asemenea, perspectiva tăierilor ratei SUA a adus o oarecare alinare pe piețele din Golf, unde multe economii sunt strâns legate de evoluțiile din Statele Unite.

În același timp, prețurile petrolului au înregistrat o scădere, ceea ce a influențat negativ piețele din Golf, dat fiind că multe țări din regiune depind în mare măsură de resursele petroliere pentru veniturile lor. Cu toate acestea, există speranțe că reluarea activității economice la nivel global va duce la o creștere a cererii de petrol, ceea ce ar putea să echilibreze piața în viitor.

În concluzie, piețele din Golf sunt influențate de mai mulți factori, precum prețurile petrolului, perspectivele economice globale și deciziile privind ratele SUA. Investitorii sunt atenți la rezultatele companiilor și la evoluțiile internaționale pentru a-și orienta deciziile de investiții.

Sursa: https://www.reuters.com/world/middle-east/gulf-markets-subdued-oil-ahead-earnings-2024-07-10/

spot_imgspot_img

Read more

Local News