sâmbătă, iulie 13, 2024

NATO și banii – POLITICO

Share

Până mâine se desfășoară la Washington, D.C. summit-ul NATO, în cadrul căruia se sărbătorește și cea de-a 75-a aniversare a Alianței de Apărare. Gordon Repinski, redactor-șef al POLITICO în Germania, este prezent la summit și relatează despre cele mai importante evoluții, întâlniri și discuții de acolo.

Într-un interviu de 200 de secunde, experta în securitate și politici externe, Dr. Claudia Major de la Fundația pentru Știință și Politică, vorbește despre motivele pentru care obiectivul de 2% al statelor este demult depășit și cum intenționează NATO să își reevalueze relația cu țările din sud.

De asemenea, se discută despre iminenta realegere a Ursulei von der Leyen în funcția de președinte al Comisiei Europene și cum se confruntă, cu o săptămână înainte, cu tot mai multe cereri din partea fracțiunilor Parlamentului European. Expertul în probleme europene de la POLITICO, Hans von der Burchard, oferă un rezumat în acest sens.

Berlin Playbook ca podcast este disponibil dimineața la ora 5. Gordon Repinski și echipa POLITICO vă țin la curent în fiecare dimineață cu cele mai recente informații în domeniul politic — concis, european, cu profunzime.

Pentru toți profesioniștii de pe la capitale:
Newsletter-ul nostru Berlin Playbook vă aduce în fiecare dimineață cele mai importante subiecte și analize. Aici veți găsi toate informațiile și abonamentul gratuit la Playbook: https://www.politico.eu/newsletter/berlin-playbook.

Mai multe despre gazda Berlin Playbook și redactorul-șef al POLITICO în Germania, Gordon Repinski, găsiți și pe aici:
Instagram: @gordon.repinski | X: @GordonRepinski.

Sursa: https://www.politico.eu/podcast/berlin-playbook-podcast/washington-special-die-nato-und-das-geld/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img

Read more

Local News