sâmbătă, iulie 13, 2024

Germania devine mai permisivă cu China, prelungind interdicția asupra Huawei până în 2029 – POLITICO

Share

Componentele Huawei ar trebui să fie eliminate din rețelele de acces radio, cum ar fi antenele, până la sfârșitul anului 2029 în loc de sfârșitul anului 2026. Acesta este un rezultat satisfăcător pentru operatorii germani, care oricum planificau să le înlocuiască până atunci, limitând costurile suplimentare.

Deputatul Verde Tobias Bacherle a deplâns “spațiul inutil pentru manevră” și a criticat concesiile ca fiind “iresponsabile”. Negocierile sunt în curs din 2019, “așa că nu ar trebui să dureze încă cinci ani,” a declarat el.

Cu toate acestea, acordul va reduce îngrijorările din Bruxelles și Washington, unde Germania a fost văzută ca încetând să-și taie legăturile cu Huawei, în pofida susținerii Berlinului pentru Setul de Unelte de Securitate 5G la nivelul UE care a stabilit măsuri pentru reducerea dependențelor în rețele în 2020.

Operatorii germani s-au bazat puternic pe Huawei pentru extinderea infrastructurii rețelelor 4G și 5G. Un studiu din 2022 realizat de firma de consultanță Strand Consult estima că componentele chineze reprezentau 59% din infrastructura 5G a Germaniei.

Revizuirea interdicției Huawei va fi “finalizată în curând”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne, adăugând că au “ajuns la o decizie cu privire la modul de procedură”.

Huawei nu a răspuns la solicitarea POLITICO de comentarii.

Sursa: https://www.politico.eu/article/germany-china-huawei-ban-2029-5g-networks-government-greens-lawmaker-4g-strand/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img

Read more

Local News