sâmbătă, iulie 13, 2024

“Fuga taurilor” în Pamplona, Spania de nord | Știri despre Artă și Cultură

Share

Cel puțin doi alergători au fost răniți în timpul celei de-a treia curse a taurilor la Festivalul tradițional de San Fermín din Pamplona, ​​Spania de nord.

Îmbrăcați în haine albe și șaluri roșii conform tradiției, mii de oameni au umplut piața Primăriei Pamplona pentru a participa la ”chupinazo” – lansarea unui foc de artificii masivă – marcând începutul festivalului de nouă zile sâmbătă.

Cursa a devenit celebră în întreaga lume după ce a fost imortalizată de scriitorul american Ernest Hemingway în romanul său “Și soarele răsare” din 1926.

Pamplona este inundată de roșu și alb. Festivitățile San Fermín, cu origini medievale din secolul al XVI-lea, includ, de asemenea, concerte, procesiuni religioase și mult vin.

Climaxul, totuși, vine în fiecare zi la ora 8 dimineața când sute de participanți se aruncă într-o cursă periculoasă cu șase tauri de luptă grei, unele cântărind peste 600 kg, prin străzile înguste ale centrului orașului.

În timpul intens al “curselor taurilor”, care durează mai puțin de trei minute, alergătorii încearcă să se apropie cât mai mult posibil de fiare în sprintul lor către arena de tauri din Pamplona, ​​unde sunt ținute corrida după-amiaza și animalele sunt omorâte de matadori.

Șase persoane au fost rănite duminică, un participant fiind înjunghiat și cinci suferind contuzii. Au avut loc 16 decese din 1924, ultimul în 2009.

Activiștii pentru drepturile animalelor numesc cursele taurilor “cruditate medievală” și spun că acestea ar trebui oprite imediat. Cursa taurilor nu este altceva decât animale panicate încercând să scape printre mulțimi de oameni care strigă, spun ei.

Sursa: https://www.aljazeera.com/gallery/2024/7/10/photos-spains-bull-run-festival-kicks-off-in-pamplona

spot_imgspot_img

Read more

Local News