duminică, iulie 21, 2024

De-a râsu` – plânsu` ! A fost deschis dosar penal pentru braconaj în cazul tinerei ucise de urs

Share


Marți, 9 iulie 2024, Maria Diana, o tânără de 19 ani din Iași, a fost ucisă de un urs – în timpul unui traseu montan pe valea Jepilor Mici din Masivul Bucegi. Pentru că operațiunea de recuperare a cadavrului era îngreunată de prezența fiarei – la aproximativ 10-15 m distanță de salvatori – autoritățile au decis ca animalul să fie împușcat. Potrivit celor mai recente informații din dosar, în aceste momente a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și braconj cinegetic. 

Reamintim că marți, 9 iulie 2024, Diana Maria – în vârstă de 19 ani – a murit în chinuri groaznice după ce a fost atacată de un urs. Alături de iubitul ei, cei doi se deplasau pe un traseu montan din Valea Jepilor Mici – din Masivul Bucegi, un traseu frecventat de către iubitorii de munte – cu destinația cascada Urlătoarea. La un moment dat, în timp ce se aflau pe o potecă, fata a fost atacată de un urs și târâtă într-o râpă.

Citește și: PRIMELE IMAGINI CU MARIA DIANA, TÂNĂRA DE 19 ANI UCISĂ DE URS LA JEPII MICI DIN BUCEGI. ERA O FATĂ EXTREM DE CUMINTE ȘI FRUMOASĂ

Iubitul tinerei a încercat minute în șir să alunge fiara

La aceste scene îngrozitoarea a asistat iubitul Dianei. Deși a încercat – prin mai multe mijloace – să alunge sălbăticiunea, însă efortul a fost în zadar. Iubitul fete a cerut ajutor prin apel la 112, iar salvamontiștii ajunși la locul tragediei au încercat ore întregi să recupereze trupul Dianei din râpă.

„Inițial am vrut altceva, dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm la cascadă, să avem o după amiază minunată. A fost neașteptat, am încercat să sperii ursul, dar nenorocirea s-a întâmplat. Preferam să fiu eu”, a spus iubitul Dianei, conform știrileprotv.ro.

Misiunea a fost îngreunată din cauza traseului accidentat, dar și din cauza ursului extrem de agresiv – care era prezent la doar câțiva metri de cadavru. În cele din urmă, autoritățile prahovene au decis ca animalul să fie împușcat.

„Având în vedere faptul că ursul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace, echipa de intervenție constituită conform OUG 81/2021, a hotărât împușcarea acestuia, lucru care s-a și realizat”, au transmis jandarmii.

Conform directorului Direcșiei Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News