duminică, martie 23, 2025

Cutremur într-o zonă neobișnuită a României. Ce trebuie să faci în cazul unui seism major

Share


Un cutremur a avut loc într-o zonă neobișnuită a României, astăzi, 10 iulie 2024. Seismul s-a produs la orele 19:07, iar INFP – Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a transmis datele. Însă, ce trebuie să faci în cazul unui seism major? Iată informațiile mai jos.

În cursul zilei de miercuri, 10 iulie 2024, au avut loc mai multe cutremure în România. Ultimul cutremur s-a înregistrat la orele 19:07, într-o zonă neobișnuită a țării. Seismul a fost înregistrat în Satu Mare, Crișana, la o adâncime de 1,7 kilometri. Cutremurul a avut 3 grade pe scara Richter, fiind încadrat la categoria „slab”.

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 43km SV de Satu Mare, 51km NV de Zalău, 66km E de Debrecen, 66km NE de Oradea, 79km SE de Nyiregyhaza, 81km V de Baia Mare”, transmite INFP.

Tot astăzi, un alt cutremur s-a înregistrat în România, în zona seismică Vrancea, Buzău. Seismul s-a înregistrat la ora 08:44, la o adâncime de 130,4 kilometri, având 3,6 grade pe scara Richter. La ora 10:18, INFP a transmis că a fost înregistrat un alt seism în Transilvania, Brașov, având 2 grade pe scara Richter. S-a produs la o adâncime de 5 kilometri.  Însă, ce trebuie să știi în cazul în care se produce un cutremur major?

Vezi și PERICOLUL DE LA BARAJUL VIDRARU! CE S-AR ÎNTÂMPLA, ÎN DOAR 13 MINUTE, DACĂ AR AVEA LOC UN CUTREMUR MAI INTENS DECÂT CEL DIN 4 MARTIE 1977

stiri romania
Cutremurul s-a înregistrat în Crișana / sursă: INFP

Vezi și CUTREMURUL DE 7,1 GRADE DIN ROMÂNIA CARE A LUAT OPT VIEȚI ÎN 1986. CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN ȚARĂ LA PRIMUL SEISM IMPORTANT DUPĂ DRAMA DIN 1977

Ce reguli ar trebui să respecți, în cazul în care se produce un cutremur major?

Există o serie de reguli pe care ar trebui să le respecți, în momentul în care se înregistrează un cutremur de o intensitate majoră. În primul rând, trebuie să îți păstrezi calmul și să nu fugi pe scări, holuri, paliere și nici să utilizezi liftul. Se recomandă să rămâi în interior, însă nu în apropierea geamurilor sau a altor obiecte/construcții care pot cădea. Totodată, se recomandă să eviți aglomerația și să nu fugi pe stradă, deoarece există riscul să se prăbușească construcții, fațade.

În condițiile în care o persoană este rănită, trebui să acorzi primul ajutor și să raportezi situația către…



Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News