sâmbătă, iulie 13, 2024

Când se plantează cartofii de toamnă. Secretul pentru o recoltă bogată

Share


Cartofii preferă vremea rece și, prin urmare, va trebui să plantați vara pentru a fi recoltați la sfârșitul toamnei sau la începutul iernii. Cartofii de toamnă au cerințe diferite de îngrijire și întreținere față de cei cultivați primăvara. Deoarece sunt de obicei plantați la începutul sau mijlocul lunii august, când temperaturile sunt ridicate, au nevoie de udare regulată.

Reguli pentru plantarea cartofilor de toamnă Foto: Adobestock

Reguli pentru plantarea cartofilor de toamnă Foto: Adobestock

Când se plantează cartofii de toamnă 

Nu există un moment unanim acceptat pentru plantarea cartofilor de toamnă, deoarece cel mai bun moment pentru plantarea lor variază în funcție de climatul specific. Cu toate acestea, ca regulă generală, cel mai bine este să plantați cartofii de toamnă cu aproximativ două luni înainte de data primului îngheț din zona dumneavoastră.

Acest lucru va permite cartofilor să crească și să se maturizeze înainte de primele înghețuri ale sezonului de toamnă. În cele mai multe cazuri, acest lucru înseamnă că veți dori să plantați cartofii de toamnă undeva la începutul sau la mijlocul lunii august.

Cum să pregătești zona unde vei planta 

Înainte de a planta cartofii de toamnă, este important să începeți să vă pregătiți zona de grădină. Buruienile trebuie îndepărtate și solul trebuie afânat. Cartofii de toamnă cresc cel mai bine în sol argilos și bine drenat. Dacă solul dvs. este prea greu sau compactat, lucrați cu puțină materie organică pentru a-l face mai potrivit pentru creșterea cartofilor.

Puteți adăuga, de asemenea, îngrășământ sau compost în sol pentru a vă ajuta cartofii să crească. Cel mai bine este să folosiți un îngrășământ de bază, echilibrat, deoarece prea mult azot poate face ca cartofii să producă mai mult frunziș decât tuberculi. Cartofii au nevoie, de asemenea, de un drenaj bun; dacă zona în care plantați este predispusă să devină prea umedă, asigurați-vă că plantați cartofii în rânduri înălțate, ceea ce va ajuta la prevenirea îmbibării cu apă.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News