sâmbătă, iulie 13, 2024

Un studiu confirmă interesul faţă de cofeină ca opţiune de tratament împotriva maladiei Alzheimer » Tehnologie și știință

Share


Ar putea deveni cofeina un viitor tratament împotriva maladiei Alzheimer? Un nou studiu sugerează că efectele sale ar putea fi benefice pentru a încetini progresia bolii la pacienţii aflaţi într-un stadiu incipient, informează AFP.

Diferite studii epidemiologice au subliniat deja că un consum regulat şi moderat de cofeină pare să încetinească declinul cognitiv asociat cu îmbătrânirea şi cu riscul de a dezvolta maladia Alzheimer.

Boala Alzheimer se caracterizează prin tulburări ale memoriei, funcţiilor motrice şi orientării în timp şi în spaţiu.

Într-un nou studiu, publicat vineri în revista Brain, cercetătorii de la centrul de cercetare Lille Neuroscience and Cognition din Franţa au analizat mecanismele care stau la baza dezvoltării bolii Alzheimer.

Ei au demonstrat că o creştere patologică a receptorilor ţintă de cofeină din neuroni în timpul dezvoltării bolii a favorizat distrugerea sinapselor şi, prin urmare, dezvoltarea timpurie a tulburărilor de memorie într-un model de studiere a bolii pe animale.

În 2016, aceeaşi echipă de cercetare a descris unul dintre mecanismele prin care cofeina poate bloca la animale aceiaşi receptori, a căror expresie este anormal de crescută în creierele persoanelor diagnosticate cu maladia Alzheimer.

Citește și Actriţa Gena Rowlands, cunoscută din „The Notebook”, suferă de Alzheimer

„Putem astfel să ne imaginăm că prin blocarea acelor receptori, a căror activitate este crescută la…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News