duminică, iulie 21, 2024

Trei curse Tarom au fost anulate din nou în această dimineață. Piloții vor salarii mai mari

Sharestiri romania

S-a ajuns în această situație după ce 30 de piloți și copiloți s-au declarat inapți din punct de vedere medical pentru a zbura. De fapt, aceasta a fost o formă mascată de protest, pentru a cere salarii mai mari.

În această dimineață însă, alte trei curse Tarom au fost anulate. Acestea trebuiau să ajungă pe aeroportul Otopeni, în jurul orei 6:30, din Iași, Suceava și Baia Mare.

În rest, traficul aeronavelor Tarom pare că a revenit la normal. Asta după ce seara trecută li s-a propus piloților o creștere a salariului de 500 € net și echipamente noi, conform Antena3.

Trei curse Tarom au fost anulate din nou în această dimineață. Piloții vor salarii mai mari

Piloții ar fi refuzat însă această propunere, în condițiile în care își doresc o creștere a salariului de minimum 1500 €.

Citește și: Lovitură dură pentru români! TAROM închide o rută intens circulată. Care sunt motivele?

Protestul de la Tarom a pus în încurcătură și delegația României, care urma să participe la summitul NATO, și care a plecat într-un final cu o aeronavă militară. Este vorba despre Ministrul Apărării și generalii armatei care riscau să piardă legătura către Washington.

Citește și: Piloții TAROM cu 30.000 lei/lună și pensie de 13.000 lei, în grevă pentru salarii. E haos la Otopeni

Salariul de bază al unui pilot fără diurnă este același cu al unui membru din Consiliul de Administrație al companiei Tarom. Doar că membrii CA merg o singură dată la ședință pe lună, în timp ce compania este în prăpastie de ani de zile.

Potrivit ministrul lui Sorin Grindeanu, veniturile unui pilot, cu toate sporurile incluse, pot ajunge până la 6500 € net.

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News