sâmbătă, iulie 13, 2024

Tony Blair recunoaște că Marea Britanie va avea nevoie de „puțină convingere” pentru a îmbrățișa identitatea digitală – POLITICO

Share

Sugestia lui Blair creează deja o problemă pentru noul guvern Laburist din Marea Britanie, unde el încă are o influență considerabilă. Încercările sale de a introduce carduri de identitate obligatorii în timpul mandatului său de prim-ministru au fost profund impopulare – și în cele din urmă abandonate sub guvernul de coaliție.

După ce Blair a argumentat că “ar trebui să ne mișcăm așa cum se mișcă lumea către identitatea digitală” ca metodă de “control al imigrației”, asigurându-se că “știm exact cine are dreptul să fie aici” într-un articol Sunday Times săptămâna aceasta, secretarul de stat pentru Afaceri Jonathan Reynolds a părut să-l excludă în weekend. Cu toate acestea, secretarul de stat pentru Tehnologie Peter Kyle a declarat că își dorește să facă mai ușor accesul oamenilor la serviciile publice folosind un singur login, ca parte a ambițiilor sale de a folosi tehnologia pentru a îmbunătăți interacțiunile oamenilor cu statul.

Directorul de inovație guvernamentală la TBI, Jeegar Kakkad, a declarat pentru POLITICO că ideile au fost înțelese greșit și că organizația nu susține carduri digitale de identitate obligatorii. “Toată lumea adoră să vorbească despre carduri de identitate sau ID-uri de guvern. Aceasta nu este de fapt propunerea noastră”, a spus Kakkad, subliniind că viziunea TBI este ca oamenilor să li se ofere “capacitatea de a-și conecta datele în sectorul public”.

Sursa: https://www.politico.eu/article/former-pm-tony-blair-admits-uk-will-need-lpersuading-to-embrace-digital-id/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img

Read more

Local News