sâmbătă, iulie 13, 2024

Sondaj INSCOP. Aproape 50% dintre români nu se consideră nici de stânga, nici de dreapta, iar 15% nici nu ştiu ce înseamnă

Sharestiri romania

Aproape 50% dintre români nu se consideră nici de stânga, nici de dreapta, arată un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. 15% dintre cei chestionaţi spun că nu ştiu ce înseamnă „de stânga” sau „de dreapta”.

Din punct de vedere politic, 13.4% dintre români se consideră ca fiind mai degrabă de stânga, 19.1% mai degrabă de dreapta, iar 49.2% nici de stânga, nici de dreapta. 15% spun că nu ştiu ce înseamnă „de stânga” sau „de dreapta”, iar 3.4% nu ştiu sau nu răspund.

Profilul celor care nu se consideră nici de dreapta, nici de stânga

Profilul celor care nu se consideră nici de dreapta, nici de stânga arată că şi votanţii partidelor politice se plasează în această zonă de neutralitate ideologică. Nu se consideră nici de stânaga, nici de dreapta 43% dintre votanţii PSD, 46% dintre votanţii PNL, 40% dintre votanţii USR şi 44% dintre votanţii AUR. Împărtăşesc aceeaşi opinie 44% dintre bărbaţi şi 54% dintre femei, diferenţele pe criteriul gen fiind semnificative.

Pe criteriul vârstă, 47% dintre tinerii de 18-29 de ani nu se declară nici de stânga, nici de dreapta, de aceaşi părere fiind 53% din populaţia de 30-44 de ani, 52% dintre cei de 45-59 de ani şi 45% dintre cei cu vârsta de este 60 de ani.

Persoanele cu studii primare declară cel mai scăzut nivel de neutralitate ideologic (37%). Nu se…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News