sâmbătă, iulie 13, 2024

Racheta Ariane 6 a fost lansată cu succes, zbor în desfășurare – POLITICO

Share

Centrul spațial Guiana, Guiana Franceză – La ora locală 16:00, racheta Ariane 6 a Europei a fost lansată într-o misiune spre spațiu, după o întârziere semnificativă. ESA va putea declara lansarea un succes doar după mai mult de o oră de zbor, marcând un prim pas crucial atunci când motorul superior criogenic Vinci intră în funcțiune.

Până în momentul acela, inginerii ar fi putut întrerupe misiunea în cazul în care racheta devia de la traiectoria planificată. După aceea, racheta va continua misiunea sa de testare prin desfășurarea unei serii de nave spațiale de cercetare.

Rezumat: La Arcul Spațial Guiana, în Guiana Franceză, racheta Ariane 6 a Europei a fost lansată cu succes într-o misiune spre spațiu, după o întârziere considerabilă. ESA urmează să declare lansarea un succes după 450 de secunde de zbor, când motorul superior criogenic Vinci intră în funcțiune, marcând un moment critic în misiune. Până atunci, exista posibilitatea ca ingenierii să întrerupă misiunea în cazul unei devieri a rachetei de la traiectoria planificată. După aceea, racheta va continua să desfășoare nave spațiale de cercetare în cadrul unei misiuni de testare.

Sursa: https://www.politico.eu/article/ariane-6-rocket-successfully-launches-flight-in-progress/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img

Read more

Local News