sâmbătă, iulie 13, 2024

Expoziţia Fotografii pe harta lumii: O privire în universul călătoriilor româneşti

Share


Expoziţia „Fotografii pe harta lumii. Călători români în ţări străine (1890 – 1990)” va fi deschisă la Muzeul Hărţilor din 17 iulie. Sunt prezentate imagini inedite, spectaculoase, de o mare valoare documentară, provenite din peste zece fonduri ale Arhivei de Fotografie, platformă iniţiată şi gestionată de Asociaţia Renascendis.

Expoziţia este deschisă în perioada iulie – septembrie 2024, iar programul este de miercuri până duminică, orele 10:00 – 18:00. Tariful de vizitare este de 10 lei preţ întreg, 5 lei seniori şi 2,5 lei studenţi. În perioada vacanţei, copiii beneficiază de acces gratuit. 

Selecţia de imagini reprezintă o premieră pentru expunerea şi cercetarea fotografiei de voiaj, un secol de investigare a obiceiurilor de călătorie ale românilor în Europa, Africa, Asia, Orientul Mijlociu şi Îndepărtat.

Expoziţia cuprinde şi o serie de obiecte: aparate fotografice, montaje stereoscopice, albume de fotografie, ghiduri şi hărţi de călătorie, precum şi suvenire de epocă din destinaţiile vizitate de călătorii români, fie ei fotografi amatori sau pofesionişti.

În preajma anului 1900, puţinii români care călătoreau în străinătate erau atraşi de  staţiunile balneoclimaterice austro-ungare, precum Carlsbad, sau germane, precum Baden-Baden, de strălucirea Vienei sau a oraşelor de pe Coasta de Azur. În anii 1920-1940, o serie de călători români ajungeau, inclusiv în interes profesional,…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “infocultural.eu”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. romaniaexpres.ro este un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

spot_imgspot_img

Read more

Local News