sâmbătă, iulie 13, 2024

Două localități din România au rămas fără apă după ce fântânile au secat. Oamenii sunt disperați

Sharestiri romania

Pompierii transportă apă în localitățile Viforâta și Băceni, folosind o cisternă de 8.000 de litri. De asemenea, autoritățile locale planifică distribuirea apei potabile în scurt timp.

„În ultimele zile, ISU Buzău a efectuat trei transporturi de apă: unul în localitatea Dobrilești, comuna Merei, pe 1 iulie, constând în 8.000 de litri, un alt transport în aceeași localitate pe 2 iulie și transportul de astăzi în comuna Berca”, a declarat Alisa-Antonia Ioniță, purtător de cuvânt al ISU Buzău, pentru AGERPRES.

Cauzele secetei și impactul asupra localnicilor

Potrivit autorităților locale, seceta prelungită a provocat secarea fântânilor, determinând necesitatea intervenției de urgență.

„Fântânile au rămas fără apă din cauza secetei. În acea zonă trăiesc oameni mai în vârstă, care au și animale. Am solicitat ajutorul ISU și vom aduce mâine apă potabilă în bidoane. În Viforâta sunt aproximativ 20 de persoane afectate, iar în Băceni sunt cam 50 de persoane. Apa din fântâni este insuficientă pentru nevoile zilnice. Oamenii au nevoie de ajutor”, a explicat Denis Eugen Ionescu, viceprimarul comunei Berca, pentru AGERPRES.

Autoritățile locale și ISU Buzău colaborează pentru a asigura aprovizionarea cu apă a localnicilor afectați de secetă. Pe lângă transporturile de apă menajeră, se vor aduce și cantități suplimentare de apă potabilă pentru a satisface nevoile comunității pe termen scurt.

 Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.realitatea.net”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: medialux85@gmail.com

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News