duminică, iulie 21, 2024

Banii și aurul lui Sen. Menendez nu au fost mită, afirmă apărarea în pledoaria finală.

Share

Banii și aurul confiscate de autorități de la Bob Menendez nu au provenit din mită așa cum susțin procurorii, a declarat un avocat de apărare în pledoaria sa de încheiere marți în procesul pentru corupție al fostului senator puternic.

Avocatul a argumentat că aceste sume de bani și aur au fost obținute legal de Menendez și că procurorii nu au putut demonstra altfel. Acesta a insistat că acuzațiile de corupție și mită sunt nefondate și că clientul său este nevinovat.

Procurorii susțin că Menendez ar fi acceptat mită și ar fi oferit influență politică în schimbul unor avantaje financiare, dar avocatul susține că toate aceste afirmații sunt false și că evidențele prezentate nu sunt suficiente pentru a-l condamna pe fostul senator.

În ciuda acuzațiilor și a procesului de corupție, Menendez a negat întotdeauna orice implicare în activități ilegale și a susținut că este victima unei înscenări politice menite să îi distrugă reputația.

Procesul acestuia a stârnit un interes ridicat în mass-media și în rândul opiniei publice, iar verdictul final va fi crucial pentru cariera și imaginea lui Menendez.

În final, avocatul de apărare a subliniat că toate probele prezentate de acuzare sunt lipsite de credibilitate și că justiția trebuie să se bazeze pe dovezi concrete și nu pe presupuneri sau speculații. Menendez așteaptă cu nerăbdare să afle verdictul final și speră să fie achitat și să-și poată recăpăta integritatea și reputația în ochii publicului.

Sursa: https://www.reuters.com/world/us/sen-menendezs-cash-gold-were-not-bribes-defense-says-closing-argument-2024-07-09/

spot_imgspot_img

Read more

Local News