duminică, iulie 21, 2024

Ariane 6 din Europa gata să ‘decoleze’ de la baza spațială din Kourou | Știri spațiale

Share

Zborul inaugural al celei mai puternice rachete a Agenției Spațiale Europene (ESA) este programat să decoleze de la Kourou, Guiana Franceză. Noua rachetă Ariane 6 a Europei va fi lansată pentru prima dată, purtând speranțele continentului de a recâștiga accesul independent la spațiu.

În timp ce învață de zor la Kourou, structura metalică imensă care adăpostește racheta a fost îndepărtată, dezvăluind gigantul de 56 de metri. Până la decolarea rachetei, mai mult de 200 de experți din centrul de lansare vor supraveghea racheta, fiind pregătiți să întrerupă numărătoarea inversă pentru a rezolva orice problemă.

Un număr mare de forțe armate vor supraveghea lansarea, inclusiv trei avioane de vânătoare. Planul de lansare include aprinderea celor două boostere și a motorului principal al rachetei la ora locală 16:00. Misiunea va fi considerată un succes după ce își va elibera încărcătura și treapta superioară a rachetei se va prăbuși în Oceanul Pacific.

Lansarea întârziată a Ariane 6 vine la un an după ce predecesorul său, Ariane 5, a fost retras din uz, lăsând Europa fără un drum independent către orbită pentru sateliții săi. De asemenea, Europa nu a putut lansa sateliți sau alte misiuni în spațiu fără a depinde de rivali precum firma americană SpaceX a lui Elon Musk.

În cele din urmă, lansarea va aduce o încercare de succes pentru racheta Ariane 6, fiind programate și alte lansări în anii următori.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/7/9/europes-ariane-6-ready-to-blast-off-from-spaceport-in-kourou

spot_imgspot_img

Read more

Local News