luni, mai 20, 2024

Războiul Rusia-Ucraina: Lista principalelor evenimente, ziua 812 | Știri despre Războiul Rusia-Ucraina

Share

În timp ce războiul intră în a 812-a zi, iată principalele evoluții. Situația de joi, 16 mai 2024.

Lupte:
– Lupte intense au avut loc în Vovchansk în regiunea nord-estică Kharkiv, la aproximativ 5km de granița cu Rusia.
– Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele ruse au preluat controlul asupra așezărilor Hlyboke și Lukyantsi din regiunea Kharkiv și Robotyne din regiunea sudică Zaporizhia.
– Cel puțin 25 de persoane au fost rănite, trei grav, după un atac cu rachete și bombe ghidate rusești asupra orașelor sudice Kherson și Mykolaiv.

Politica și diplomația:
– Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyy, a anulat vizitele în Spania și Portugalia care erau programate să aibă loc săptămâna aceasta.
– Ambasadorii Uniunii Europene au convenit să extindă sancțiunile asupra media rusă către încă patru rețele, acuzându-le de propagandă.
– Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a anunțat 2 miliarde de dolari în ajutoare militare suplimentare pentru Ucraina și a declarat că Washingtonul trimite muniții, vehicule blindate, rachete și apărare aeriană pentru asigurarea livrării rapide către linia frontului.

Cu toate acestea, situația rămâne tensionată în Ucraina, cu lupte continue și bombardamente, precum și cu mișcări politice importante la nivel internațional. Va trebui să vedem cum se vor dezvolta evenimentele în săptămânile ce urmează.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/5/16/russia-ukraine-war-list-of-key-events-day-812

spot_imgspot_img

Read more

Local News