luni, mai 20, 2024

Preşedintele ales al Slovaciei le cere partidelor să-și suspende campania pentru alegerile europene: „Nu e nevoie de alte confruntări”

Sharestiri romania

Preşedintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a cerut joi partidelor politice să-şi suspende campania pentru alegerile europene programate pentru 8 iunie în ţară, la o zi după tentativa de asasinat asupra premierului Robert Fico, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Fac apel la toate partidele să-şi suspende temporar sau să-şi reducă semnificativ campania. Slovacia nu are nevoie în acest moment de mai multe confruntări şi de acuzaţii reciproce”, a declarat el presei la Bratislava.

De asemenea, preşedinta încă în funcţie a Slovaciei, Zuzana Caputova, a anunţat joi că îi va invita pe toţi liderii partidelor parlamentare la o reuniune comună, făcând apel la calmarea tensiunilor politice din societate în urma tentativei de asasinat asupra lui Fico, potrivit Reuters.

În acelaşi timp, un anchetator al Biroului Serviciului de Inspecţie al Ministerului de Interne (UIS) a lansat o anchetă penală cu privire la eşecul unei sarcini a unui funcţionar public în legătură cu tentativa de asasinat de miercuri asupra premierului, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a UIS, Andrea Dobiasova, pentru agenţia slovacă de presă TASR.

Totodată, UIS a lansat o inspecţie asupra acţiunilor întreprinse de poliţiştii aparţinând Oficiului pentru Protecţia Funcţionarilor Constituţionali şi Misiunilor Diplomatice în legătură cu acest caz.

Premierul slovac Robert Fico este încă în stare gravă după ce miercuri a fost împuşcat de cinci ori şi a suferit o intervenţie chirurgicală de urgenţă timp de câteva ore, a relatat joi presa locală, care citează surse din spitalul în care este internat şeful executivului de la Bratislava.

Editor : B.C.Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News