luni, mai 20, 2024

Piața imobiliară din România a bubuit, în ciuda ‘profeților apocalipsei’ care prevestesc o mare criză

Share


Membru în boardul de conducere al Băncii Naționale, Cristian Popa, explică faptul că piața imobiliară înregistrează creșteri, în ciuda numeroaselor ”analize” care prevestesc o mare criză. Popa susține că prețurile ating noi maxime post-criză, iar piața imobiliară se reglează după cerere și ofertă, nu după dorința unora de a genera o criză.

”În pofida numeroaselor „analize” ce anunță o dată la câteva luni o nouă cădere iminentă a pieței imobiliare, realitatea este că de mai bine de un deceniu, prețurile proprietăților cresc constant, într-un ritm ce pare sustenabil (probabil cu excepția Clujului).

Ce ne spun cifrele este că în prezent prețurile imobilelor ating noi maxime post-criză, rămânând încă sensibil sub nivelul maxim înregistrat în bula din 2008.

Totuși, nu este deloc o întâmplare că prețurile locuințelor urcă la cele mai înalte valori înregistrate post-criză. În ultimii 10 ani, prețurile locuințelor la nivel național s-au dublat, în același timp salariul mediu net pe economie aproape că s-a triplat. Salariile din economie reprezintă cel mai important factor ce explică…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.stiripesurse.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Table of contents

Read more

Local News