luni, mai 20, 2024

Infirmier din Satu Mare condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, pentru că a opărit o pacientă. Femeia a decedat după o lună

Sharestiri romania

Un infirmier din Satu Mare a fost condamnat, joi, la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, pentru că a opărit o beneficiară a centrului de îngrijire la care lucra. Bărbatul era angajat al DGASPC Satu Mare și, din greșeală, a îmbăiat o pacientă în apă clocotită. În urma imprudenței, femeia s-a ales cu arsuri grave, care au dus la complicații și la deces, o lună mai târziu, scrie PresaSM.

Incidentul care a dus la tragedie a avut loc în 2016. Victima, în vârstă de 55 de ani, fusese internată de fiul său într-un centru de îngrijire și asistență socială din municipiul Satu Mare, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Pacienta prezenta deficiențe funcționale grave și era posesoare de certificat cu încadrare în grad de handicap cu valabilitate permanentă, fiind suferindă de atrofie cerebrală și maladia Alzheimer, scrie sursa citată. A fost, de altfel, și motivul pentru care fiul hotărâse că mama lui are nevoie de ajutor specializat.

Pe 20.05.2016, un infirmier al centrului de îngrijire a luat-o pe pacientă din salon și a dus-o la locul unde se efectuează baia săptămânală, pentru a-i face toaleta.

Fără a verifica apa, inculpatul a introdus victima în cadă și a început îmbăierea. La un moment dat, a observat că femeia începe să se agite și prezintă urme de roșeață la nivelul pielii, în zona lombară, pe fese și pe membrele inferioare. A alertat medicul centrului și, pentru că leziunile la nivelul pielii erau grave, acesta a decis să sune la 112.

Femeia a fost transportată de urgență la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. A fost internată pe Secția Chirurgie Plastică și Recuperatorie cu diagnosticul “arsură prin lichid fierbinte fese, coapse, umeri grad II A, circa 15-20%”. În ciuda tratamentului, evoluția pacientei a fost una nefavorabilă. O lună mai târziu, pe data de 23.06.2016, femeia a decedat, scrie sursa citată.

După aproape 8 ani de procese, magistrații Judecătoriei Satu Mare au dat verdictul: 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare pentru infirmierul care se face vinovat de tragedie.

Editor : Izabela ZahariaCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News