luni, mai 20, 2024

În România, „veniturile se majorează cu mult peste productivitate” | Economie

Share


Conform BNR, majorările salariale din ultima vreme din România au avut loc și la stat, și în mediul privat.

Câștigul salarial mediu brut în România a ajuns în luna martie la 8.500 lei, iar ca valoare netă a fost de 5.185 lei, ceea ce reprezintă o creștere de peste 6% față de luna anterioară și de aproape 14 procente față de martie 2023, conform datelor prezentate astăzi de INS.

La sediul Băncii Centrale, guvernatorul Mugur Isărescu a atras atenția că în România veniturile se majorează în general cu mult peste productivitate, iar acest lucru va avea un impact semnificativ asupra inflației.

Guvernatorul BNR a detaliat raportul asupra inflației și a explicat contextul care a dus la revizuirea în ușoară creștere a prognozei pentru sfârșitul acestui an, de la 4,7 la 4,9%, rata anuală a inflației. La Bruxelles, însă, calculele experților europeni indică cifre mai mari.

Conform prognozei de primăvară a Comisiei Europene, România ar urma să aibă unul din cele mai ridicate niveluri ale inflației la sfârșitul lui 2024, aproape de 6%, mai mult decât dublu față de media europeană estimată.

Și la categoria deficit bugetar…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.romania-actualitati.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News