luni, mai 20, 2024

Ce trebuie să pui în carnea tocată, ca să se lege mai bine. Așa vei face cele mai bune perișoare și chiftele

Share


Pentru a obține perișoare și chiftele delicioase, este esențial să știi cum să le legi bine. Iată câteva ingrediente și sfaturi care te vor ajuta să obții un amestec perfect pentru carne tocată, astfel încât preparatele tale să fie savuroase și cu o textură ideală.

Chiftelele sunt iubite de toți românii / foto: arhiva

Chiftelele sunt iubite de toți românii / foto: arhiva

Ingrediente esențiale pentru a lega carnea tocată:

Ouăle sunt unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru a lega carnea tocată. Proteinele din ouă ajută la menținerea ingredientelor împreună și conferă amestecului o consistență omogenă. De obicei, se folosește un ou la fiecare 500 de grame de carne tocată.

Pesmetul sau pâinea înmuiată în lapte sau apă sunt foarte eficiente pentru a lega carnea. Pesmetul absoarbe umiditatea și ajută la păstrarea formei perișoarelor sau chiftelelor, în timp ce pâinea înmuiată conferă o textură mai moale și pufoasă. Folosește aproximativ 50-100 de grame de pesmet sau pâine înmuiată pentru fiecare 500 de grame de carne.

Pe lângă gustul minunat pe care îl oferă, ceapa și usturoiul tocate mărunt ajută la legarea amestecului datorită conținutului lor de apă și fibre. Este recomandat să călești ceapa înainte de a o adăuga în carne pentru a elibera dulceața și aroma sa.

Condimentele sunt cele mai importante

Condimente și ierburi: Condimentele și ierburile nu doar că adaugă savoare, dar unele dintre ele, precum pătrunjelul sau coriandrul, contribuie și la legarea amestecului. Nu uita să adaugi sare și piper după gust.

Făină sau amidon: Făina de grâu, amidonul de porumb sau alte tipuri de amidon pot fi folosite pentru a lega amestecul de carne. Acestea absorb umezeala și contribuie la menținerea formei. Folosește aproximativ 1-2 linguri de făină pentru fiecare 500 de grame de carne.

Sfaturi pentru cele mai bune perișoare și chiftele:

Amestecă bine: Este important să amesteci foarte bine toate ingredientele…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “click.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News