luni, mai 20, 2024

Avem a doua cea mai mare creștere economică

Share


România este angajată pe drumul atragerii banilor europeni, spune Marcel Boloș

Cum evoluează economia României? România este angajată să atragă fonduri europene, inclusiv din PNRR și Politica de Coeziune. Acest angajament presupune implementarea reformelor legate de pensii, salarizare publică și reforma fiscală, precum și realizarea și implementarea investițiilor în infrastructură, educație și sănătate, conform termenelor stabilite.

Urmează doi ani critici pentru dezvoltare. Stabilitatea și încrederea investitorilor permit asigurarea finanțării necesare pentru a evita blocarea investițiilor. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a avut discuții cu vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, în cadrul participării sale la Ecofin. Totuși, nu a oferit detalii suplimentare despre aceste discuții.

Valdis Dombrovskis
Valdis Dombrovskis (SURSA FOTO: commissioners.ec.europa.eu)

Referindu-se la prognoza Comisiei Europene privind deficitul, Marcel Boloș a recunoscut că nu este una optimistă. Este responsabilitatea Guvernului României să echilibreze gestionarea deficitului cu realizarea investițiilor esențiale.

România este pe un drum ireversibil al dezvoltării, având cel…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.capital.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News