luni, mai 20, 2024

Amendă uriașă pentru un bărbat din Bihor, care a abandonat, într-o pungă, 7 pui de câine

Sharestiri romania

Un bărbat din Bihor, care a abandonat 7 pui de câine în fața unei case din Paleu, a primit o amendă record. Individul aruncase plasa cu animalele dintr-o mașină și a crezut că își va pierde urma. A fost găsit, însă, câteva zile mai târziu și amendat cu 17.000 de lei, atât pentru abandonarea puilor, cât și pentru că nu o sterilizase pe mama acestora, scrie eBihoreanul.

Incidentul a avut loc pe raza localității Paleu, județul Bihor, la începutul lunii. Bărbatul, scrie sursa citată, ar fi pus cei 7 pui de câine într-o plasă și a încercat să scape de ei. I-a aruncat direct din mașină în fața unei case și și-a văzut de drum.

Un localnic a găsit animalele și a sunat la 112. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor au preluat cazul și au constatat că puii de câine erau recent născuți. “Căţeii au fost preluaţi de poliţişti şi plasaţi într-un adăpost de profil”, au transmis reprezentanții IPJ Bihor.

În paralel, polițiștii au pornit pe urmele proprietarului. În urma cercetărilor, oamenii legii au identificat atât autoturismul, cât și persoana care abandonase câinii. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din aceeași localitate, în curtea căruia a fost găsită şi mama puilor abandonaţi, “un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație” – transmit polițiștii.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancționat cu 17.000 de lei: 12.000 de lei pentru abandonarea celor 7 pui de câine plus o amendă de 5.000 de lei, pentru nesterilizarea mamei acestora.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor atrag atenția că abandonul animalelor se pedepsește cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei. Potrivit aceleiaşi legi, sterilizarea câinilor de rasă comună este o obligaţie, iar nerespectarea acesteia se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

 

Editor : Izabela ZahariaCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News