luni, mai 20, 2024

Un bărbat din Sibiu a furat cardul unui prieten și a făcut cumpărături de 25.000 de lei

Sharestiri romania

Un bărbat din Sibiu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce i-a furat cardul bancar unui prieten. Suspectul a făcut plăți online și a retras bani de la bancomat, fără nicio reținere, de 25.000 de lei. A fost prins după aproape două luni și a fost reținut pentru 24 de ore, scriu jurnaliștii de la Turnul Sfatului.

Totul s-a întâmplat în cursul lunii martie. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a profitat de neatenția unui prieten și i-a furat cardul bancar. Fără nicio remușcare față de amicul său, individul l-a folosit ca și cum ar fi fost al lui: a retras de repetate ori bani de pe el și a făcut zeci de plăți la diferiți comercianți. În total, prejudiciul se ridică la 25.000 de lei.

Când și-a dat seama că a rămas fără cardul bancar, păgubitul a mers la Poliție. În urma verificărilor făcute pe baza extraselor de cont, coroborate cu diferite imagini surprinse de camerele de supraveghere la bancomate sau în magazine, anchetatorii au stabilit că hoțul este chiar prietenul victimei.

“La data de 13 mai 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sibiu au reținut un sibian în vârstă de 55 de ani, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, respectiv efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

În baza probelor, bărbatul a fost reținut, luni, pentru 24 de ore. O zi mai târziu, instanța a decis ca pedeapsă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigații Criminale Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela ZahariaCiteste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News