luni, mai 20, 2024

Putin susține planul de pace al Chinei pentru Ucraina, afirmând că Beijingul înțelege conflictul.

Share

Președintele rus Vladimir Putin, într-un interviu publicat miercuri dimineața, a declarat că susține planul Chinei pentru o soluționare pașnică a crizei din Ucraina, spunând că Beijingul a înțeles pe deplin ce se află în spatele crizei. Putin a subliniat faptul că Rusia și China au o colaborare strânsă și înțelegere reciprocă în ceea ce privește politica externă, inclusiv criza din Ucraina. Declarațiile sale vin în contextul în care tensiunile dintre Rusia și Ucraina continuă să escaladeze, iar comunitatea internațională încearcă să găsească o soluție pentru conflictul din regiune.

Putin a mai spus că este esențial ca toate părțile implicate în conflictul din Ucraina să ajungă la un acord pașnic și să evite escaladarea tensiunilor. El a adăugat că Rusia și China vor continua să colaboreze pentru a promova pacea și stabilitatea în regiune.

De asemenea, Putin a ținut să sublinieze că Rusia nu se implică în conflictul din Ucraina pentru a își extinde teritoriul sau pentru a amenința alte țări, ci că își apără interesele și securitatea națională. El a fost de acord cu propunerea Chinei de a găsi o soluție pașnică bazată pe dialog și negocieri diplomatice.

În final, Putin a reiterat importanța cooperării internaționale pentru rezolvarea conflictelor și a subliniat că Rusia va lucra împreună cu China și alte state pentru a promova pacea și securitatea la nivel global.

Sursa: https://www.reuters.com/world/putin-backs-chinas-ukraine-peace-plan-says-beijing-understands-conflict-2024-05-15/

spot_imgspot_img

Read more

Local News