luni, mai 20, 2024

Planurile SUA de a trimite 1 miliard de dolari în ajutoare militare noi către Israel: Rapoarte | Știri despre Războiul din Gaza din Israel

Share

Administratia Biden a informat Congresul ca intentioneaza sa trimita un pachet de 1 miliard de dolari de ajutor militar catre Israel, conform rapoartelor media, in ciuda opozitiei Statelor Unite fata de o invazie completa a orasului Rafah din sudul Gaza si a preocuparilor legate de cresterea numarului de decese civile.

Pachetul, care inca nu a fost aprobat, include aproximativ 700 de milioane de dolari pentru munitie de tancuri, 500 de milioane de dolari pentru vehicule tactice si 60 de milioane de dolari pentru grenade, au spus reprezentantii Congresului. Aceasta solicitare de aprobare a transferului de arme letale survine la o saptamana dupa ce presedintele Joe Biden a suspendat o singura expediere de bombe din cauza preocuparilor legate de ofensiva Israelului in Rafah.

Raportul recent al Departamentului de Stat a constatat ca fortele israeliene au folosit probabil arme furnizate de SUA intr-un mod “inconsistent” cu dreptul international. Cu toate acestea, raportul nu a identificat violari care ar pune capat asistentei militare continue a SUA catre Israel.

In acelasi timp, fortele israeliene au intensificat atacurile in Rafah si Jabalia, iar pana acum s-au inregistrat zeci de mii de morti si raniti in Gaza din cauza operatiunilor militare israeliene. Biden a cerut premierului israelian Benjamin Netanyahu sa nu invadeze Rafah fara garantii pentru civili, intr-un context politic sensibil pentru presedinte, mai ales in campania electorala.

In ciuda opozitiei initiale fata de invazia din Rafah, SUA continua sa furnizeze asistenta militara Israelului dintr-un buget suplimentar de 26 de miliarde de dolari, insa a suspendat expedierea anumitor tipuri de bombe din temeri legate de utilizarea lor in orase dens populate.

Sursa: https://www.aljazeera.com/news/2024/5/15/us-plans-to-send-1bn-in-new-military-aid-to-israel-reports

spot_imgspot_img

Read more

Local News