luni, mai 20, 2024

Inundatiile din Brazilia vor dura săptămâni până când vor scădea, avertizează experții

Share

Cel mai sudic oraș de stat al Braziliei ar putea să sufere de inundații severe pentru săptămâni înainte, avertizează experții, accentuând luptele a jumătate de milion de oameni forțați să-și părăsească locuințele inundate.

În capitala statului Rio Grande do Sul, Porto Alegre, nivelurile de apă continuă să crească după inundațiile provocate de ploile torențiale din ultimele săptămâni. Autoritățile avertizează că aceste inundații ar putea dura săptămâni, devenind o criză umanitară pentru cei care au fost evacuați din casele lor.

În jur de 1700 de oameni din comunitățile defavorizate din Porto Alegre au fost deja strămutați în locuri sigure, precum școli și centre comunitare. Cu toate acestea, se estimează că peste 500.000 de persoane ar putea fi afectate de inundații și că este necesară mai multă asistență umanitară.

Oamenii se confruntă cu provocări majore, cum ar fi găsirea de adăposturi temporare, accesul la alimente și apă potabilă, precum și protecția împotriva bolilor transmise prin apă. Situația este una gravă, iar autoritățile lucrează în prezent pentru a face față acestei crize umanitare.

Guvernul statal a declarat stare de urgență în Porto Alegre și a cerut sprijin financiar și umanitar de la guvernul federal pentru a face față consecințelor inundațiilor. Cu toate acestea, se anticipă că lupta împotriva inundațiilor va continua în următoarele săptămâni, iar comunitatea internațională este încurajată să ofere ajutor în această situație de criză.

Sursa: https://www.reuters.com/world/americas/brazil-flooding-will-take-weeks-subside-experts-warn-2024-05-15/

spot_imgspot_img

Read more

Local News