luni, mai 20, 2024

Guvernul brazilian l-a dat afară pe șeful Petrobras / Scădere bruscă a prețului acțiunilor companiei petroliere

Share


Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a anunțat demiterea directorului executiv al companiei Petrobras, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, și că acesta va fi înlocuit cu un fost șef al autorității de reglementare din domeniu, relatează AFP și Reuters.

stiri romania

Lula da Silva alaturi de sotia sa si Jean Paul Prates (dreapta)Foto: Pablo PORCIUNCULA / AFP / Profimedia

Jean Paul Prates, actualul CEO al Petrobras, va fi înlocuit cu Magda Chambriard, fostă șefă a ANP, autoritatea braziliană de reglementare în domeniul exploatărilor de petrol și gaze, potrivit surselor citate.

Prețul acțiunilor Petrobras a scăzut cu 7,3% pe bursa de la New York, unde este listată compania, după anunțarea plecării lui Prates.

„Din punctul nostru de vedere plecarea lui Prates reprezintă o deteriorare a guvernanței Petrobras și un risc pentru investiții”, i-au informat analiștii Gabriel Barra și Andres Cardona de la Citi pe clienți.

Mutarea reprezintă însă o victorie pentru membrii cabinetului președintelui Lula care militează pentru scăderea prețurilor la carburanți, diminuarea dividendelor acordate de Petrobras și mai multe investiții pentru a crea…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “economie.hotnews.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News