luni, mai 20, 2024

Geert Wilders spune că este la o distanță atingătoare de formarea unui guvern de dreapta în Olanda – POLITICO

Share

Wilders a moderat unele dintre limbajul său extrem și în martie a fost de acord să nu urmărească rolul de prim-ministru, dar o coaliție condusă de PVV și inclusiv de partidul BoerBurgerBeweging al fermierilor ar reprezenta totuși o schimbare majoră pentru Olanda. Wilders a fost constant exclus din guvern de către premierul centru-dreapta Mark Rutte în ultimul deceniu.

După anunțul lui Rutte despre retragerea sa din politica olandeză anul trecut, Wilders a profitat de sentimentul anti-imigrație – atribuind o criză de locuințe influxului de solicitanți de azil – pentru a obține victoria electorală. Cu toate că detalii privind acordul de guvern nu au fost încă divulgate, se anticipă cu larga răsuflare că noua administrație va introduce politici mai stricte în materie de azil și migrație.

Negociatorii sunt programati să continue miercuri pentru a finaliza acordul și a permite tuturor facțiunilor să ofere feedback înainte de termenul limită de miezul nopții pentru negocieri. Se așteaptă ca Wilders să-și dezvăluie candidatul preferat pentru funcția de prim-ministru, care ar putea proveni din oricare dintre partidele din coaliția planificată, miercuri.

Sursa: https://www.politico.eu/article/geert-wilders-right-wing-government-netherlands-pvv/?utm_source=RSS_Feed&utm_medium=RSS&utm_campaign=RSS_Syndication

spot_imgspot_img

Read more

Local News