luni, mai 20, 2024

Despăgubiri de 33 de milioane de euro cerute de familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu. Cine va suporta cheltuielile

Share


Familiile tinerilor decedați și cei trei răniți în accidentul provocat de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai solicită compensații morale și financiare în valoare de cel puțin 33 de milioane de euro.

Inițial, Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) va acoperi suma, urmând ca această asociație să demareze un proces civil împotriva inculpatului Vlad Pascu. Procesul penal este programat să înceapă pe 23 mai la Judecătoria Mangalia, iar hotărârea va fi pronunțată de judecătoarea Ancuța Popoviciu, care este în centrul unor controverse.

Citește și: DECLARAȚII CUTREMURĂTOARE FĂCUTE DE MAMA LUI SEBASTIAN OLARIU, TÂNĂRUL UCIS ÎN ACCIDENTUL DE LA 2 MAI: „MĂ DĂDEAM CU CAPUL DE PEREȚI…”

Despăgubiri de 33 de milioane de euro pentru victimele accidentului de la 2 Mai

Procesul penal în care Vlad Pascu este inculpat pentru tragedia de pe litoral din 19 august 2023 urmează să aibă loc pe fond, cel mai probabil, pe data de 23 mai 2024, la Judecătoria Mangalia. Hotărârea va fi pronunțată de judecătoarea Ancuța Popoviciu, care a fost implicată în diverse controverse și a fost supusă unui dosar disciplinar de către Inspecția Judiciară din cauza unor erori.

În ciuda propunerii de suspendare din funcție făcută de inspectorii judiciari pe data de 24 aprilie 2024, Consiliul Superior al Magistraturii a respins această cerere, permițându-i astfel judecătoarei să rămână în funcție și să continue să prezideze cazul lui Vlad Pascu.

Potrivit informațiilor din Libertatea, judecătoarea este responsabilă de calcularea daunelor materiale și evaluarea daunelor morale totale pe care Vlad Pascu trebuie să le suporte. Tânărul, care a condus sub influența drogurilor și a provocat tragicul accident în care mai mulți tineri au fost grav răniți sau au decedat, este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor și părăsirea locului accidentului.

În cazul victimei Sebastian Olariu, mai mulți membri ai familiei s-au constituit părți civile, printre aceștia fiind cei doi părinți, sora, doi bunici și două mătuși. Se pare că familia lui Vlad Pascu este dispusă să acopere costurile materiale, inclusiv cheltuielile pentru înmormântare, spitalizare și tratament pentru cei care au supraviețuit.

Se pare că cei trei răniți solicită fiecare…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.cancan.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News