luni, mai 20, 2024

Congresul SUA adoptă lege cuprinzătoare privind siguranța aviației și drepturile consumatorilor

Share

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat miercuri cu o majoritate covârșitoare un proiect de lege extins privind aviația pentru a crește numărul controlorilor de trafic aerian, alocarea de fonduri suplimentare pentru a evita incidentele de apropiere periculoasă de piste și pentru a accelera rambursările pentru zborurile anulate.

Noul proiect de lege privind aviația vine în contextul unei creșteri semnificative a călătoriilor aeriene în SUA, iar măsurile propuse vor avea drept scop îmbunătățirea siguranței și eficienței operării aeroporturilor din țară. Unul dintre aspectele cheie ale proiectului de lege este creșterea numărului de controlori de trafic aerian, în încercarea de a face față creșterii traficului aerian.

De asemenea, proiectul de lege prevede alocarea de fonduri suplimentare pentru a preveni incidentele de apropiere periculoasă de piste, care au crescut în ultimii ani odată cu creșterea numărului de zboruri. În plus, se propune accelerarea procesului de rambursare pentru zborurile anulate, în contextul pandemiei de COVID-19 care a dus la o creștere semnificativă a numărului de zboruri anulate.

Această legislație este considerată crucială pentru industria aviatică din SUA și pentru siguranța călătorilor, iar adoptarea ei de către Camera Reprezentanților este un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii și a serviciilor aeriene din țară. Proiectul de lege urmează să fie supus votului și în Senatul SUA, iar dacă va fi adoptat, va fi trimis spre promulgare președintelui.

Sursa: https://www.reuters.com/world/us/us-congress-passes-broad-aviation-safety-consumer-bill-2024-05-15/

spot_imgspot_img

Read more

Local News