luni, mai 20, 2024

Ce spun inspectorii despre scandalul puilor vopsiți: „Au fost niște pigmenți. Se pot consuma”

Sharestiri romania

Puiul galben poate fi consumat fără probleme de către români. Inspectorii sanitari au făcut zeci de teste după scandalul coloranţilor în cazul acestor pui şi au ajuns la concluzia că produsele sunt sigure pentru consum.

Ce spun inspectorii despre scandalul puilor vopsiți: „Au fost niște pigmenți. Se pot consuma”

În urmă cu o lună, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat o serie de controale la toți producătorii de carne de pui, după ce a fost descoperit faptul că puii erau colorați artificial cu o substanță galbenă.

Citește și: Tărâmul din România unde au locuit celebrele amazoane din Antichitate. Aici ar fi stat și Ahile

Inspectorii sanitari au făcut mai multe verificări, iar acum Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) a dat undă verde consumului de carne de pui.

Potrivit președintelui ANSVA, puiul galben nu a fost vopsit, ci mai degrabă producătorii ar fi folosit pigmenți.

”Se fac în continuare teste la nivel național, se recoltează probe cu o frecvență foarte bine pusă la punct. Au fost niște pigmenți și, într-adevăr, nu au fost vopsiți. 

Citește și: Ciucă: „PNL a urmărit să promoveze oameni competenți, oameni dedicați profesiilor”

Rezultatele sunt unele bune și recomand consumatorilor să achiziționeze produse din unități înregistrate și autorizate sanitar veterinar cu garanția că acele produse sunt produse sigure și bune pentru consum”, a declarat Alexandru Bociu, președintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Sigur

Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “newsweek.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News