luni, mai 20, 2024

care e formula de calcul gandita de Guvernul nostru

Share


Salariul minim european in Romania: care e formula de calcul gandita de Guvernul nostru

Salariul minim european in Romania: care e formula de calcul gandita de Guvernul nostru

salariul minim europeansalariul minim pe economie


Oficialii din cadrul Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) vin cu noi informatii privitoare la implementarea salariului minim european in Romania.


 


Formula de calcul pentru salariul minim brut pe tara, garantat in plata


Conform MMSS, formula care va fi stabilita va tine cont de puterea de cumparare, de nivelul castigului salarial mediu brut si productivitatea muncii. 

Se pare ca in cadrul formulei de calcul vor exista cativa piloni principali, precum conditiile sociale, economice si de evolutia indicatorilor economici. De asemenea, foarte importanta va fi si productivitatea in munca, dar si de cat va fi castigul salarial mediu brut pe piata muncii. 


 


“Directiva 2041/2022 urmeaza sa fie transpusa in Romania in acest an. Actul legislativ al Uniunii Europene stabileste ca fiecare stat va avea nivelul venitului minim in functie de conditiile sociale, economice si de evolutia indicatorilor economici”, conform guvernantilor nostri.


 


Pe aceeasi tema, la inceputul…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.manager.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News