luni, mai 20, 2024

Băsescu, după atacul asupra premierului slovac Robert Fico: „Societatea europeană s-a obișnuit să trăiască în violență”

Sharestiri romania

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit miercuri, la Digi24, în contextul atacului armat asupra premierul slovac Robert Fico, despre creșterea generalizată a nivelului de violență în societățile din Europa. 

 

„Avem o societate europeană care s-a obișnuit să trăiască în violență. Să vă aduceți aminte ciocnirile între forțele de ordine și sindicate, în Franța, Italia, Germania, sunt de o duritate incredibilă. Pe de-o parte, pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că există o violență economică și o violență care vine din măsuri luate de statele membre, creșterile uriașe ale prețurilor la alimente și energie.

Asta se întâmplă în toată Europa. Starea de spirit a populației nu este una liniștită, societățile europene sunt neliniștite, mai ales că sunt obligate să înghită un green deal despre care nu înțeleg mare lucru, dar simt că îi afectează în fiecare zi, prin măsurile luate în agricultură, în energie, în modul de construcție a viitoarei producții agricole europene care vrea sa se îndepărteze de agricultura tradițională. Acest tip de violențe – economică, alimentară, energetică, duce la violența cotidiană.

Uitați-vă la noi, e o societate care devine din ce în ce mai violentă. Ce e un pas de la violența cotidiană până la violența împotriva unui demnitar? Oamenii politici pot…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. romaniaexpres.ro nu este raspunzator pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

Cititi Termeni si Conditii

spot_imgspot_img

Read more

Local News