luni, mai 20, 2024

Hora reciclării. SGR este fundaţia economiei circulare în România

Share


SGR. Hora reciclării, un simbol al responsabilităţii de mediu

SGR și mediul înconjurător. Mihaela Frăsineanu, consilier de stat în cancelaria prim-ministrului României, a reamintit că România și-a asumat, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), să crească gradul de reciclare cu 5% în cazul deșeurilor reciclabile. Ținta a fost deja depășită. Toate investițiile planificate până la sfârșitul trimestrului doi al anului 2026 vor duce la o creștere și mai mare.

Își dorește ca și Moldova și Dobrogea să beneficieze de centre de colectare pentru ambalajele reutilizabile, în vederea asumării unei responsabilități față de mediu. Își dorește să se adopte practici ecologice, chiar dacă fundalul actual este alb.

Potrivit spuselor sale, harta României este verde datorită celor 27% din suprafață acoperită de păduri și datorită acțiunilor zilnice.

„Avem şi noi cu ce să ne mândrim acum şi să dăm exemplu de bune practici, nu doar Republicii Moldova. Recunosc că şi eu sunt moldoveancă. Sunt de pe malul celălalt al Prutului, din Vaslui (…) Hora este un dans tradiţional moldovenesc, dar este şi un simbol al cercului, un simbol…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.capital.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News