luni, mai 20, 2024

Adrian Câciu spune că evaziunea fiscală în România este 10% din PIB. „Vi se pare puţin?”

Sharestiri romania

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, afirmă că evaziunea fiscală în România se ridică la 10% din PIB, adică 32-33 de miliarde de euro „pe care le pierzi în fiecare an”.

„Avem evaziune foarte mare. 10% din PIB vi se pare puţin? 32-33 de miliarde de euro pe care le piezi în fiecare an”, a declarat Adrian Câciu marți la Prima News, potrivit News.ro.

Ministrul a precizat că „în PNRR este un angajament foarte clar, şi anume 2,5 puncte procentuale din PIB trebuie realizate din creşterea capacităţii administrative de colectare a statului român”.

„Haideţi să ne facem treaba. (…) Dacă digitalizarea ANAF continuă aşa cum a început, eu zic că da”, a spus ministrul, întrebat dacă ne vom încadra în acest procent până la finalul anului.

Ministrul Investiţiilor a mai spus că „dacă nu ai abordare sistemică şi un sistem digital în care omul nu mai are influenţă, până când vei avea acest sistem ANAF-ul va funcţiona în funcţie de persoane”.

„Dacă sistemul spune, ăsta este cu risc, ăsta nu e cu risc, acolo trebuie să ajungem”, a completat el, arătând că se referă la subiectivism, pentru că „realitatea ne…Citeste tot articolul

Sursa & Foto Credit- “www.digi24.ro”

Știrile sunt preluate din google news de la ziare din Romania. Suntem un serviciu gratuit de indexare stiriilor. Informatiile si imaginile stirilor sunt exclusiv a ziarelor si site-urilor din care au fost preluate. Nu suntem raspunzatori pentru continutul lor. Daca doriti ca stirile dvs sa nu mai apara pe platforma noastra, contact: [email protected]

spot_imgspot_img

Read more

Local News